Tisdag 14/4

Äntligen har lillan fått sitt namn, efter många om och men. 11 veckor hann hon bli innan jag slog slag i saken och bestämde mig – BONNIE 🧡

Bonnie var min mammas namnförslag för lillans räkning och från början var jag inte helt övertygad om att det var rätt. Men jag insåg att det är en skillnad att bara vara ovan vid ett nytt namn och att inte tycka om det alls. Nu har jag vant mig vid det och älskar det!

Bonnie är ett skotskt adjektiv som betyder vacker/söt. Jag kan inte minnas att jag träffat någon hund som heter Bonnie förut, det känns som ett ganska eget, modernt och gulligt namn. Skulle inte förvåna mig om det är ett namn som snart stiger i popularitet hos namngivna spädbarn i Sverige.

I övrigt har vardagen sin gilla gång här hemma. Jag pluggar enbart på distans pga de rådande omständigheterna med covid-19. Det passar mig utmärkt eftersom Bonnie ännu är för liten för att lämnas ensam.

Bonnie sover hela nätter och brukar väcka mig kl 7-8. Då går vi vår vanliga morgonrunda och hundarna leker av sig lite. Sen serveras frukosten och jag sätter mig framför datorn och lyssnar på föreläsning med en kopp kaffe i handen. Underbara mornar, jag trivs så himla bra i denna tillvaro.

Bonnie är som sagt 11 v gammal och väger nu 9,2 kg. Jag är väldigt nöjd med såväl hennes psykiska som fysiska utveckling. Hon är en frisk, stark, driven och sprudlande glad liten valp. Hon har lätt för att slappna av och somna oavsett miljö, är väldigt glad i folk, inbyggd på- och avknapp, apporterar spontant, biter inte sönder saker hemma, fullt trygg i all hantering, på alla underlag och i alla miljöer. Jag har verkligen ingenting att anmärka på hos henne (än, haha). Det bästa av allt är att alla valpköpare som också analyserat sina valpar från denna kull beskriver individerna som minst lika bra som Bonnie. Det är en fantastisk känsla att alla valpar uppvisar såna kvalitéer redan nu.

Än så länge har jag mest fokuserat på att bygga upp relationen mellan Bonnie och mig samt värdet i olika belöningar. Jag belönar alla spontana initiativ till kontakt med mig under promenader och har befäst mottryck länkat till grunden för att låsa fokus på givna föremål inkl störning. Hon är fantastiskt lättlärda och rolig att träna. Ska bli så himla spännande att följa henne och hennes syskon framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s