Valpträff 25/4

Idag hade vi första valpträffen, på valparnas 13veckors dag. Vi höll till vid hundbadet (Lerhagsbadet) vid Graneberg söder om Uppsala. Castor, Trix/Bellatrix, Ripa (Capella) och Forsa (Gemma) var på plats med sina förare och familj. De resterande 3 grabbarna kunde tyvärr inte komma denna gång.

Det var förstås otroligt roligt att träffa alla igen. Valparna har blivit så stora och förarna har verkligen lagt en fin grund med sina små. Flera har redan kommit igång med grundträningen för apporteringen vilket är så kul att se.

Vi tränade på följsamhet, handtarget, grunden till avlämningar och störningar.
Vi pratade även en del teori kring skvallerträning, passivitet, låst fokus på markeringar och belöningar. Alla gjorde verkligen sitt bästa och det gick förvånansvärt bra trots miljön med alla nya störningar som var en stor utmaning för alla valpar.

Vi avslutade med att fika och låta valparna busa fritt vid vattnet. Lilla Bonnie tog självmant sin livs första simtur med fin och naturlig teknik, väldigt härligt att se.

Längtar redan till nästa gång vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s