Onsdag 24/6

Time flies och det har hänt mycket senaste tiden. Lyra har spenderat mycket tid under våren och försommaren hos min mamma och hennes sambo på deras gård på Ekerö. Hon stortrivs och strövar fritt på gården hela dagarna. Att se henne busa med grannarnas hundar och sova på gräsmattan i skuggan under fruktträden får mig att inse vilket fantastiskt hundliv hon får möjligheten att leva. Det är hon så värd efter valpkullen i våras. Jag spenderar också en hel del tid på gården men pendlar hem till Uppsala emellanåt och Bonnie är nästan alltid med mig, både hemma och på jobb.

Bonnie och Lyra har en otroligt fin relation och jag ser tydligt att Lyra är mer engagerad i Bonnie än hon någonsin varit i en annan artfrände. Hon är väldigt tålmodig med Bonnie och tillåter kanske mer än hon borde. De leker tillsammans varje dag och jag upplever att de verkligen trivs ihop men att Lyra också uppskattar en del egentid emellanåt.

Bonnie och resten av kullen fyller 5 månader imorgon och de är allihop underbara individer och utvecklas i en hiskelig fart. Vi har hunnit med ännu en valpträff, 14/6 spenderade vi en halvdag på Knivsta hundsportcenter. Tyvärr kunde inte alla komma och det är inget jag räknar med heller, flera har långt att åka och covid-19 är också en begränsande faktor. På denna träff var Forsa (Gemma), Ripa (Capella), Lennon (Alasco) och förstås jag och Bonnie med. I hundhallen var det svalt och skönt, vi gjorde lite av varje. Alla fick prova på rallylydnad, springa genom agilitytunnel, närsök och markering med kallvilt. Alla valpar visade på stort mod och härligt fågelintresse.

Nu har jag en sommar framför mig med lite av varje att stå i. För första gången på många år har jag inte en heltidstjänst över sommaren utan istället valt att jobba timmar. Det gör att jag kan styra mycket mer över min tid och vara mer ledig än jag brukar vilket är perfekt när jag har Bonnie att fostra och träna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s