Lördag 19/9

Hösten är här och temperaturen sjunker successivt. Det märks framförallt på Lyra som förändras varje år under sensommaren. Hon blir piggare i blicken, springer mer, busar mer och är betydligt mer intresserad av att träna. Hon har alltid varit lite känslig för värmen och loggat ut från alla måsten under de varmaste månaderna. Nu vaknar hon till liv och det är så roligt att se.

Bonnie är snart 8 månader gammal nu och det känns overkligt hur snabbt tiden går. Vi lär känna varandra allt mer i takt med vad vi upplever tillsammans. Det är mycket krut under tassarna på henne och det kräver mig som förare vilket är stimulerande och lärorikt.

Med Bonnie jobbar jag vidare med fotgående, stadga och impulskontroll. Jag utmanar henne med nya störningar i träningen av låst fokus (grunden i markeringsträning) vilket hon tolererar jättefint. Vi jobbar också vidare med att bjuda avlämningar i hand och jag har nyligen introducerat henne för söket nu vilket hon tycker är väldigt roligt. Hon är en otroligt ambitiös och rolig hund att träna. Jag upplever att hon har ett stort självförtroende vilket jag värnar om och försöker ge henne lagom svåra uppgifter.

Idag hade vi kennelträff på Stockholms hundsportcentrum i Upplands Väsby. Tyvärr var det flera som inte kunde komma men på plats var, förutom jag och Bonnie, Natalie med Forsa (Gemma) och Moa med Ripa (Capella). Vi hade hyrt in Maria Björklund som är fd kollega till mig som instruktör för att gå igenom grunderna för b-prov nybörjarklass. Perfekt eftersom Maria är under utbildning till b-provsdomare och har stenkoll på bedömningen och reglerna. Vi fick en hel del att tänka på idag, både två- och fyrbeningar. Så roligt och nyttigt för oss alla!

På kennelträffen hade jag också med ett gäng kallvilt som vi i slutet lät valparna bekanta sig med. Alla nosade på med viftande svansar och stort intresse. Efter lite övertalning lyckades alla också apportera lite grann. Väl hemma, efter att Bonnie legat på laddning ett par timmar, provade vi viltet en gång till. Denna gång med ännu större intresse att bära och lämna av hos mig. Är så nöjd med Bonnie idag, känner så mycket för den här lilla tjejen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s