Onsdag

Oj vad dagarna går sakta nu, Lyra visar alla tecken på att löp är i antågande. Så fort hon börjar löpa ska jag planera parningsresan till Falun, håller tummarna för att det tajmar bra med kurser och plugg. Valpförfrågningarna haglar in på mailen numera, jag gör vad jag kan för att hinna svara alla. Det märks verkligen att intresset är stort för rasen och sporten vilket gör mig så glad, jaktapportering med en hund som är ämnad för uppgiften är ju bland det roligaste som finns!

Förrförra helgen kom Lennon (Buckkeep Alasco) och hans familj förbi på ett spontanbesök. Hundarna hade verkligen jättekul och det var lek mest hela tiden. Bonnie är ju alltid på bushumör så hon är väldigt lättflörtad. Lyra som kan vara lite tråkig ibland kom verkligen igång och de röjde rejält alla tre. Det är Bonnies förtjänst, hon håller verkligen Lyra igång. Det går inte en dag utan att Bonnie och Lyra röjer och leker hemma på gården. Underbart att se hur mycket de har ut av varandras sällskap.

Det var länge sen jag såg Lennon sist och det första jag tänkte var hur slående lik Lyra han är i ansiktsdragen och blicken. Han har vuxit upp och blivit en riktigt stor och rejäl kille, utan att kunna ett skvatt om utställning vågar jag säga att han är en helt fantastiskt välbyggd och vacker hund. Och minst lika fin på insidan, så cool, trygg, glad och härlig. Man blir så stolt som uppfödare över att se hur bra hundar man tagit fram, och med en stor hjälp från mina duktiga valpköpare förstås, utan deras insats hade det aldrig blivit såhär bra som det blev.

Sen senaste inlägget har ännu ett glädjande röntgenresultat rasslat in, Buckkeep Castor är fri på både höfter och armbågar, så skönt! Är otroligt tacksam över att så många av mina valpköpare röntgat sina hundar, man gör alla en tjänst genom att röntga sin hund, inte minst rasen i stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s