Löpstart!

Äntligen löper Lyra! Första bloddroppen såg jag kvällen 31/3 och om hon höglöper lika sent som förra gången borde parning vara aktuellt kring 15/4. Går allt vägen sen så föds valpkullen i mitten av Juni och blir leveransklar i mitten av Augusti.

Med 3 timmars enkel resa till hanen vill man inte chansa, visst kunde det varit betydligt längre än så, men lite planering kräver det ändå. Åtminstone ett progprov känns säkrast att ta innan avfärd. Sen kan jag ju bo på hotell ett par dagar i Falun om det skulle behövas.

Det ska bli så otroligt roligt det här!

I torsdags hade vi årets första kennelträff! Alla tikar var på plats och nästan tur i oturen att ingen av hanarna kunde komma då både Lyra och Trix (Buckkeep Bellatrix) var på g att börja löpa. Vi fick en underbar dag i solen och det blev mycket teorisnack, grunderna är så viktiga att förstå och jobba med när det gäller våra unga hundar. Sen blev det fika följt av närsök och markeringar. Så fantastiskt kul att få se alla in action och underbart att våren är här, nu kan vi fortsätta träffas regelbundet igen. Nästa planerade träff är redan om 2 veckor.

Från vänster: Natalie + Forsa (B. Gemma), Henrik + Trix (B. Bellatrix), Bonnie (B. Delta-Leonis) + Lyra, Moa + Ripa (B. Capella).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s