6e dräktighetsveckan

Idag går vi in i 6e dräktighetsveckan och under veckan som gått har valparna fått ögonlock, morrhår och tassarna har separerats till små tår, skelettet har börjat mineraliseras och gommen har slutit sig. Valparna växer fort nu men de är ännu inte större än några cm i kroppslängd.

Lyra är glad och mår fortsatt väldigt bra, men hon leker inte så mycket med Bonnie längre. Jag tycker att hon blivit enormt rund redan nu vilket känns både läskigt och kul. Om det beror på att det är en ovanligt stor kull så kan jag förstås glädja fler valpköpare men det medför också risker och en större belastning för Lyra, lagom är bäst ❤️. Om ungefär en vecka kan jag börja känna efter valparnas sparkar inifrån magen, längtar!

Igår var första tillfället på sommarens tematräningar jag håller för ett lokalt gäng nybörjare som kursat för mig under våren. Gårdagens tema var markeringar och vi inledde med lite teori innan vi började jobba med hundarna. Förståelsen för vad markeringar är och hur vi jobbar kring detta är nästan viktigare än de praktiska övningarna, därför lägger jag stor vikt vid att alla är med på detta innan vi börjar.
Alla ekipage gjorde otroligt fina framsteg igår, det är så glädjande att se hur hundarna använder sina naturliga instinkter och lär sig anpassa sitt arbetssätt efter nya utmaningar. Jag är redan från början noga med att muntligt belysa och diskutera detaljer i hundarnas arbete. För mig är det viktigt att man förstår varför vi gör som vi gör och konkretisera vad det är vi ser hos hundarna i arbete, vilket jag tror och hoppas att alla lärde sig något av.
Jag är så otroligt glad att jag får möjligheten att hålla kurs trots att jag bara har en bråkdel av den erfarenhet som många andra har i den här sporten. Jag gör mitt bästa för att läsa in mig på alla områden vi berör för att säkra kvalitén i det jag undervisar. Just nu går jag onlinekurs i avancerad retrieverträning både hos klickerförlaget och fenzi dog sports academy, otroligt lärorikt och inspirerande! Ser verkligen fram emot alla kommande träningar i sommar.

Sist men inte minst fick Bonnie sitt första viltspår här om dagen, hon var sååå duktig! Tog spåret spontant och knallade på som om hon inte gjort annat. Klöven tog hon i munnen utan tvekan och travade iväg stolt som en tupp. Återigen visar hon mig hur ambitiös och målmedveten hon är i allt arbete jag ger henne. Är så otroligt glad i den här hunden alltså! Förhoppningsvis blir det ett anlagsprov för henne i Juni. Lägger en liten filmsnutt nedan på spårstarten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s