9e och sista drĂ€ktighetsveckan 💕

Idag Àr vi pÄ drÀktighetsdag 57-58 och har gÄtt in i drÀktighetens 9e och sista vecka. Valparna Àr nu fÀrdigutvecklade inför sitt liv utanför livmodern och fortsÀtter öka i kroppsvikt under den hÀr sista veckan. 

Det Àr underbart att kÀnna hur de sparkar dÀr inne, de kÀnns sÄ livskraftiga! IgÄr kvÀll satt jag en lÄng stund i valplÄdan med Lyra och strök över magen, hon tycker mycket om det. Min fina, kloka, snÀlla Lyra. Hon mÄr fortsatt bra, Àter 9 dl mat om dagen nu och Àgnar större delen av sin tid Ät att sova i valplÄdan. VÄgen visade 34 kg i helgen och hon har alltsÄ gÄtt upp 8 kg sen före parning dÄ hon vÀgde 26 kg.

Jag har bÀddat sÄ mysigt jag kan i valplÄdan med biabÀddsmadrass, duntÀcke, filtar och kyldyna. NÀr valparna kommit Äker kyldynan bort och antalet filtar blir fÀrre eftersom de kan sno in sig och tappa bort sig annars. Men innan dess Àr det bra med mycket grejer för Lyra att boa och bÀdda i. 

Lyra vill fortfarande hÀnga med pÄ 1 km rundan i skogen sÄ det fÄr hon göra 1-2 ggr per dag beroende pÄ hur varmt det Àr. Kroppstemperaturen har gÄtt lite upp och ner sen i helgen, senaste dygnet har den legat ganska lÄgt (37,1-37,3) men den behöver gÄ ner pÄ 36 och hÄlla sig dÀr en stund för att jag ska tro pÄ att valpningen Àr i antÄgande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s