Ett nytt år

En intensiv höst blev det, av många olika skäl. Nu ser jag fram emot ett nytt år som förhoppningsvis blir bättre rent privat. Hundarna hade iallafall ett toppenår 2021, höjdpunkten var förstås att Lyra fick sin andra kull under sommaren. På hösten fick vi kursa i specialsök hos Åsa som har Buckkeep Peaky Blinder ”Brisk” från netflixkullen. Både Lyra, Bonnie och jag är helt nya med specialsök och det visade sig ju vara otroligt roligt!.
Under hösten tränade vi också rallylydnad och tävlade litegrann vilket resulterade i ett kvalificerat resultat i avancerad klass för Lyra och 2 kvalificerade resultat i nybörjarklass för Bonnie. Jag gick också jaktapporteringskurs hos Reedsweepers med Bonnie vilket var väldigt roligt och lärorikt.

Lyra och jag var iväg på kennelträff hos hennes uppfödare i Oktober där vi hade så kul! Lite utmanande apporteringsuppgifter, gott att äta och härligt umgänge med nya och gamla ansikten. Samma helg debuterade jag och Lyra i ökl på b-prov vilket initialt gick ganska bra trots att vi inte hann med så mycket träning innan. Tyvärr skar hon upp trampdynan under ett av vattenmomenten och en liten artär som skurits upp ville inte sluta blöda så vi fick avbryta provet och åka iväg och sy ihop henne. Är så tacksam över att jag hade ett tassbandagekit och koksalt i bilen, första gången det kommer till nytta i ett akut läge. Lyra återhämtade sig och läkte ihop fint sen.

Vad gäller kenneln hann vi med en stor kennelträff i augusti och en mindre träff under hösten. Inomhusaktiviteter som väderleken kräver i kombination med pandemin är en utmaning att få till, men man får försöka så gott det går.

Netflixkullen är i skrivande stund 7,5 månader gamla och växer så det knakar. Jag får så fina rapporter och uppdateringar från mina fina valpköpare. Såhär långt ser utsikterna fantastiskt bra ut för hela kullen. Trevliga, nyfikna, trygga, coola och arbetsglada hundar verkar det bli. Precis vad jag önskade mig när jag planerade den här kombinationen vilket känns otroligt bra. Förhoppningsvis fortsätter allt åt rätt håll, de har ju ännu långt kvar tills de är vuxna.

Stjärnkullen fyllde 2 år nu i slutet av Januari och är sig lika allihop. De börjar landa i sina personligheter nu och det är helt klart en härlig kull med mycket arbetsvilja och driv. Några individer har mer av sin mammas något lugnare temperament och hos de jag sett apportera syns den där naturliga markeringsförmågan som jag värderar så högt hos Lyra. Att betrakta en unghund som samlar ihop sig på nedslagsplatsen och jobbar med nosen istället för bara med benen är så härligt att se. Trots att många av stjärnkullens förare är mindre erfarna har de gjort ett jättebra jobb med sina hundar vilket gör mig väldigt glad.

För år 2022 planerar jag inga kullar. Eventuellt blir det en kull år 2023 men det är långt ifrån helt bestämt ännu.
Här på bloggen postar jag något ibland, jag uppdaterar oftare på kennelns facebooksida, varmt välkommen för den som ännu inte hittat dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s