Buckkeep Delta-Leonis

”BONNIE”
SE17012/2020
Född 2020-01-25
Efter: Blackthorn Attack
Undan: Icefyre Renettles Kettricken

HD C (C + B)
ED ua (0 + 0)
PRA-prcd: hereditärt fri

Meriter

Genomförd FbR med 1a på skott
Godkänt anlagsprov i viltspår

Bonnie är en tiken jag valde att behålla från Lyras första kull, Stjärnkullen.

Första året med Bonnie och tankar om framtiden
Under första året har vi ägnat oss åt grunderna för jaktapporteringen och detaljträning av tex avlämningar och markeringsförmåga. Jag har lagt ner mycket tid på att träna lite, ofta och väldigt strukturerat med stort fokus på alla grunder. Vi har också jobbat med kroppskontroll och balansövningar samt nosarbete.
Ambitionen för framtiden är att starta på jaktprov och field trials. Jag planerar även att gå viltspårsprov med Bonnie samt tävla i rallylydnad. Eftersom hon har en helt otrolig näsa så skulle jag vilja testa nosework som jag ännu inte har någon tidigare erfarenhet av. Får man drömma fritt skulle jag också vilja lära mig hantera en bössa så pass bra att jag kan skjuta över egen hund.

Tanken och förhoppningen har förstås varit att kunna fortsätta på linjen efter Lyra genom att låta Bonnie gå i avel i framtiden. En 1åring har mycket kvar att bevisa innan man vet om det är en lämplig kandidat för avel. Men tyvärr fick jag aldrig möjligheten att utvärdera Bonnie för att ta ett sånt beslut då hon visade sig ha höftledsdysplasi. Om än lindrigt och bara en av höftlederna så spelar det ingen roll, en hund med HD C ska inte gå i avel inom en ras som har så stor avelspopulation som labradoren har. Det var en ganska tuff insikt då jag lagt ner oerhört mycket tid och arbete på Bonnie under första året. Kanske skulle hon ändå visa sig vara olämplig för avel av något annat skäl framöver, det vet man aldrig. Hur som helst glädjs jag åt att Bonnie i nuläget är opåverkad av sin dysplasi och försöker se ljust på min framtid ihop med den här härliga tjejen.

Min egen beskrivning av Bonnie
Om jag ska beskriva Bonnie kortfattat så skulle jag säga att hon är en ambitiös och stark jakthund som inte skyr någon slags terräng. Hon har fart och stil, en näsa av guld, mycket will to please, bra koncentrationsförmåga, enorm vattenpassion och balanserad växel mellan aktivitet och passivitet. Bonnie är en väldigt glad hund med oändligt optimistisk inställning till allt och hon är väldigt social ffa med de hon känner.

Jag upplever Bonnie som en klok och mycket snäll hund, hon vill väldigt gärna göra rätt och är en ren fröjd i träningen då hennes ambitionsnivå gör att hon utvecklas mellan nästan varje repetition. Hon är lätt att bryta oavsett störning och kommer alltid på inkallning. Även om det är väldigt lockande ibland att smyga på vilda djur så håller hon sig i skinnet och skvallerträning har gjort susen!
Bonnie är tolerant och väldigt snäll kring alla djur hon umgåtts med – hästar, katter, kaniner, kor, papegojor och får. Inne är hon väldigt gosig och vill helst ligga på rygg nära intill mig eller Lyra. Kloklippning och hantering över lag är superlätt med Bonnie, vid klinisk undersökning står hon som ett tänt ljus på bordet.

𝗕𝗼𝗻𝗻𝗶𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗷𝗮̈𝗿𝗻𝗮
Bonnie har fått sitt stamtavlenamn Delta Leonis efter en stjärna som också kallas Zosma och ingår i bältet hos stjärnbilden Lejonet. Stjärnan är både större, varmare och roterar snabbare än solen. Den beräknas omvandlas till en orange eller röd jättestjärna om ca 600 miljoner år innan den sen blir en vit dvärgstjärna.

𝗦𝗮̊𝗵𝗮̈𝗿 𝘀𝗸𝗿𝗲𝘃 𝗷𝗮𝗴, 𝗔𝗹𝗶𝗰𝗲, 𝗼𝗺 𝗕𝗼𝗻𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟯/𝟮 -𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗻𝗮̈𝗿 𝗵𝗼𝗻 𝘃𝗮𝗿 𝟰 𝘃𝗲𝗰𝗸𝗼𝗿 𝗴𝗮𝗺𝗺𝗮𝗹:
”En spännande, framåt och positiv tjej med ständiga överraskningsmoment. Hon var den första valpen som lärde sig skälla och hon gör sig ofta hörd när hon inte får sin vilja fram. Hon sitter gärna i famnen och somnar nära intill. När hon inte sover är det full fart. Hon morrar högt i lekarna med de andra valparna och låter sig inte besegras i det första taget. Finns det inget syskon att bita i duger det lika bra med Lyras svans, en leksak eller hennes egna tassar.”