Buckkeep Gemma

”FORSA”
SE17010/2020
Född 2020-01-25
Efter: Blackthorn Attack
Undan: Icefyre Renettles Kettricken

HD A (A + A)
ED ua (0 + 0)
PRA-prcd: hereditärt fri

Familj och hemort
Buckkeep Gemma, “Forsa”, bor hos familjen Oliwsson i Upplands-bro kommun strax utanför Stockholm. Familjen består av två vuxna och två barn som under 2021 blir 4 samt 6 år gamla. I familjen finns även ytterligare en hund som är en shiba på 11,5 år.

Vad har ni ägnat er åt under första året och vad skulle ni vilja göra i framtiden?
Under det första året med Forsa så har vi haft stor fokus på att bara lägga goda grunder för en bra framtid tillsammans. Det gäller så väl helt vardagliga ting såsom att gå lös, komma på inkallning och kunna koppla av i alla olika miljöer – men också goda grunder att bygga på vad det rör jaktapportering. Utöver detta har vi gått kurs i, och verkligen fått upp ögonen för, nose work. I framtiden är det nog fortsatt dessa grenar som vi kommer att ha vårt huvudsakliga fokus på, samt även viltspår (då matte har en dröm om att som ekipage kunna vara behjälpliga för traktens viltvårdare vid behov och få verka i skarpt läge).

Hur skulle du beskriva din hund?
Forsa är en otroligt enkel, positiv, balanserad och fantastiskt lyhörd hund som fungerar lika bra i vardagen som i träning. Hon är naturligt följsam och har ett behagligt will to please som inte slår över i fjäsk eller vekhet  – tvärtom upplever vi henne ha ett rätt bra pannben i lite tuffare situationer. Hon räds inte utmaningar och blir mycket sällan rädd för något. Bästa hon vet är till exempel då ett närsök visar sig vara riktigt trassligt. Istället för att ge upp så går hon igång på motgången och tvekar inte att köra in nosen djupt in i snåret. När hon är lös så är det alltid med ena örat ”på vänt” för att lystra till minsta ljud man gör vilket gör henne mycket enkel att dirigera in till sidan/närmare in osv.  

Några egenskaper som vi särskilt uppskattar hos Forsa är att hon är tyst och aldrig/extremt sällan visar tecken på någon form av stress. I ett hem med två små barn som inte allt för sällan lever rövare och låter som en hel grupp huliganer som blir stoppade av polisen (det är något med barn och att härma ljud av sirener!) så har det varit helt oumbärligt att hon bara av sin egen natur kan koppla av mitt i kaoset och inte blir det minsta rädd när det plötsligt rasar ned en leksaksbil framför nosen. Samtidigt som hon har detta lugn är hon dessutom en jätterolig hund – full av fart, glädje och humor. Vi möts ständigt av kommentaren: ”Vilken glad hund ni har!”

Beskrivning av stjärnan som Gemma är namngiven efter 
Gemma är latin för ”juvel” och ett av flera namn för dubbelstjärnan Alphecca i stjärnbilden Norra Kronan. Gemma är synlig för blotta ögat på vårt himlavalv och är norrbottens landskapsstjärna.

Alice beskrivning av Gemma vid 4 veckors åldeGemma är en liten tjej med ett näpet och sockersött uttryck.  Hon är den valp som från början visat störst intresse för mat både när det gäller att kriga för en spene i mjölkbaren och en plats vid valpfoderbuffén.

Gemma är ofta en av de första valparna som kravlar upp i famnen hos vem som än slår sig ner i valphagen. Hon är alert, social, kontaktsökande och gosig. Vill gärna sitta nära och pussas. Mycket trygg socialt och kan somna i princip vart som helst. Hon är inte den som vrålar högt om hon inte får som hon vill, men hon låter ingen sätta sig på henne och ger sig inte utan en match när det är busdags med syskonen.