Min bakgrund

Jag som driver Buckkeep heter Alice, är 28 år gammal och bor på Färingsö som ligger i Ekerö kommun, Stockholms län. Vid min sida har jag labradorerna Lyra och Bonnie, på gården bor också 4 kor, 33 får, 13 katter, 10 kaniner och 5 papegojor. Jag studerar till veterinär vid SLU i Uppsala och jobbar extra som djurvårdare på djursjukhus. Mitt stora fritidsintresse utöver medicin och djursjukvård är jaktapportering, jag ägnar en stor del av min fritid åt att träna mina hundar.

Hela mitt liv har kretsat kring djur och framförallt hästar och hundar. I tonåren blev det allt mer fokus på hundarna och under de sista 10 åren har jag varit helt fast. Jag är uppväxt med dvärgpudel resp dvärgschnauzer och så fort jag blev myndig köpte jag min första alldeles egna hund som blev en svart storpudelhane. Lowe som han heter finns än idag men bor inte längre hos mig utan hos en familj i Norrköping.

2015 köpte jag Lyra från kenneln Icefyre som drivs av Fredrik och Niina Holm i Klockrike utanför Linköping. Jag minns att jag från början ärligt erkände att jakt inte var något jag skulle syssla med men att jag kunde lova ett aktivt hem med satsning på tävlingslydnad, rallylydnad och agility. Fredrik kontrade direkt med att det där med jakten nog skulle lösa sig när jag såg hur mycket hunden älskade det. Och precis så blev det! Jag blev lika jakttokig som min hund och hon var bara knappa året gammal när jag tog jägarexamen. Nu har det gått snart 6 år sen dess och även om jag tyvärr inte har möjlighet att jaga själv så har mitt stora intresse för retrievern som jakthund gjort att jag ständigt utvecklas i min roll som hundtränare och hundförare.

Några år innan jag påbörjade mina veterinärstudier studerade jag ett eftergymnasialt kursprogram sk yrkesvux där jag läste kurserna Hundkunskap 1-3, Träning av hund, Djurhållning, Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård 1, Djurens biologi, Entreprenörskap, Redovisning 1 och Servicekunskap 1. Under den här utbildningen examinerades jag som Djurvårdare nivå 2. Jag utbildades även till SBK-allmänlydnadsinstruktör men saknar tyvärr det sista av de praktiska momenten som låg utanför utbildningen vilket innebär att jag aldrig examinerades. Under utbildningen genomförde jag arbetsplatsförlagd praktik hos förvarsmaktens hundtjänstenhet, inom zoo-fackhandeln, på veterinärklinik samt i en hundträningsverksamhet med hunddagis.