Om kenneln

Buckkeep är en SKK-registrerad kennel som ännu är relativt nystartad. Den första kullen föddes i Januari 2020 och nästa planerade kull beräknas till sommaren 2021.

Än så länge är jag småskalig och det innebär också att jag kan etablera och bibehålla personliga relationer med mina valpköpare vilket är något jag värderar högt. Mitt fokus ligger vid att ta fram duktiga apportörer och erbjuda mina valpköpare ett tryggt stöd med en tät kontakt. Jag lägger ner mycket tid på att vägleda, peppa, stötta och inspirera mina valpköpare.

Jag tror att det är viktigt att ha konkreta mål att sträva efter i sitt avelsarbete. För mig är det att ta fram friska, hållbara och stabila apportörer med stor arbetsglädje och will-to-please. Alla har nog sin egen syn på rasen och min är, förutom det som redan är givet, att bibehålla och föra vidare av- och påknappen som är en karaktäristisk och funktionellt vital egenskap hos den jaktavlade labradoren. Med det sagt är min strävan att hunden ska ha lika lätt för passivitet och anpassning till det vardagliga livet som att vara explosiv och fokuserad i träning och jakt.

Hos mig växer valparna upp i hemmiljö och jag lägger stor vikt vid att förbereda kullen så mycket jag kan inför flytten till deras nya familjer. Det innebär att jag tar vara på valparnas stora formbarhet och prioriterar deras socialisering och miljöträning. Att tidigt och ofta introducera många olika slags föremål, ljud och miljöer tillsammans med frekvent socialisering tror jag är ett vinnande koncept för att valparna ska vara så redo som möjligt inför sin flytt. Med första kullen åkte jag bil flera gånger och släppte ut hela gänget på olika ställen där de fick se och undersöka både stadsmiljö och skogen. Att som valp få uppleva sånt tillsammans med flocken innan de behöver ta sig an liknande utmaningar individuellt, det tror jag är väldigt nyttigt.

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då:
– Registrerade i SKK med stamtavla
– Veterinärbesiktigade, chipmärkta, vaccinerade och avmaskade
– Vana vid kloklippning
– Dolda fel försäkrade i Agria

Varje valp får med sig foder för minst 1 veckas förbrukning och snuttefilt med doft från mamma och syskon.

Framförallt första året upplever jag att regelbundna valpträffar är viktigt, både för att erbjuda tips och råd men också för att uppmuntra valpköpare att etablera kontakt sinsemellan. Det är också värdefullt för mig att få tydlig bild av den individuella utvecklingen av både mentalitet och fysik hos varje valp. Därför försöker jag i den mån det går bjuda in till valpträffar relativt ofta.