Aktuell valpkull – sommaren 2021

Kullen föddes 16/6 och det blev 8 valpar, 5 tikar och 3 hanar. Hanarna är en av varje färg, en svart, en ljusgul och en mörkgul. Tikarna är alla svarta varav en med stor vit fläck på bröstet.

Valpningen fortlöpte precis som den skulle och helt komplikationsfritt. Det är en jämn kull så här långt, alla är lika pigga, starka och lika stora. Bara en hane utmärker sig som lite större än de andra. På kennelns officiella facebooksida, Buckkeep Jaktlabradorer, kan man följa valparna och deras utveckling på närmare håll.

Brave har mycket gemensamt med Lyra vilket jag hoppas, tillsammans med deras olikheter, ska ge mig en kull med de egenskaper jag värderar högst i en hund – stabilitet, glädje, fokus, jaktlust, will to please och arbetslust utan stressyndrom.

Kullens inavelsgrad är 0% och preliminära index är: HD 104 och ED 105. Prognosen för fenotypen avseende färgfördelning är 25% gula och 75% svarta valpar men utfallet kan förstås avvika både mer eller mindre.

Jag är mycket förväntansfull inför den här kombinationen och kommer med stor sannolikhet spara en valp för egen räkning samt sälja minst en tik med bibehållen avelsrätt. Jag tar gärna emot intresseanmälan för tik som säljs med bibehållen avelsrätt från förare som avser att träna aktivt och meritera sin hund, ett förmånligt upplägg erbjuds rätt person.


Djurbergas Second Ess For Brave – ”Brave”
Född 2017 04 05
e. FTW Laurinco Red Flame of Hollowgate
u.  Djurbergas Fashion Esprit    

Höfter A
Armbågar 0/0
PRA H Clear /Normal A
CNM H Clear
EIC Clear
SKELETA DYSPLASIA  2 (SD2) Clear
STARGARDT Clear

B prov – 1:a Ökl Norge 2019
A prov – 1:a KKL Stallarholmen 2020
Utställning – Excellent Skarsnes Norge  2019

Brave bor hos Inga-Lena på Djurbergas kennel. Sommaren 2020 lämnade han en kull som verkar lovande (Lönnvattnets kennel) och under våren 2021 har han lämnat ytterligare ett par kullar. Såhär skriver Inga-Lena om Brave:
Jag upplever Brave som en mycket stabil hane. Han är effektiv på jakter och trygg att ha vid sidan på prov. Självständig i sitt arbete då det krävs men samtidigt lätt att få kontakt med för samarbete.
Finner snabbt vilt och har högre fart in än ut!
Avkommor efter Braves far, både i England och i Europa har dessutom gett långt över medel vad gäller friskhet på både höfter och armbågar.


Jag är tacksam om ni läser detta innan ni kontaktar mig angående valp ur denna kull:

Till dig som är intresserad av en valp från Buckkeep

Varmt välkommen med din intresseanmälan!