Planerad valpkull 2021

Helgen 17-18/4 besökte vi hanen jag valt åt Lyra, en fantastiskt trevlig och vacker grabb – Djurbergas Second Ess For Brave. Vi fick till bra parningar båda dagarna och hoppas att det tar sig. Om allt går vägen föds kullen i mitten av Juni och blir leveransklar i mitten av augusti.

Brave har mycket gemensamt med Lyra vilket jag hoppas, tillsammans med deras olikheter, ska ge mig en kull med de egenskaper jag värderar högst i en hund – stabilitet, glädje, fokus, jaktlust, will to please och arbetslust utan stressyndrom.

Kullens inavelsgrad är 0% och preliminära index är: HD 104 och ED 105. Prognosen för fenotypen avseende färgfördelning är 25% gula och 75% svarta valpar men utfallet kan förstås avvika både mer eller mindre.

Jag är mycket förväntansfull inför den här kombinationen och kommer med stor sannolikhet spara en valp för egen räkning samt sälja minst en tik med bibehållen avelsrätt. Jag tar gärna emot intresseanmälan för fodertik från förare som avser att träna aktivt och meritera sin hund, ett förmånligt upplägg erbjuds rätt person.


Djurbergas Second Ess For Brave – ”Brave”

Född 2017 04 05
e. FTW Laurinco Red Flame of Hollowgate
u.  Djurbergas Fashion Esprit    

Höfter A
Armbågar 0/0
PRA H Clear /Normal A
CNM H Clear
EIC Clear
SKELETA DYSPLASIA  2 (SD2) Clear
STARGARDT Clear

B prov – 1:a Ökl Norge 2019
A prov – 1:a KKL Stallarholmen 2020
Utställning – Excellent Skarsnes Norge  2019

Brave bor hos Inga-Lena på Djurbergas kennel. Sommaren 2020 lämnade han en kull som verkar lovande (Lönnvattnets kennel). Såhär skriver Inga-Lena om Brave:
Jag upplever Brave som en mycket stabil hane. Han är effektiv på jakter och trygg att ha vid sidan på prov. Självständig i sitt arbete då det krävs men samtidigt lätt att få kontakt med för samarbete.
Finner snabbt vilt och har högre fart in än ut!
Avkommor efter Braves far, både i England och i Europa har dessutom gett långt över medel vad gäller friskhet på både höfter och armbågar.


Till dig som är intresserad av en valp från Buckkeep


Maila mig och berätta mer om dig själv, din vardag, dina ambitioner och dina erfarenheter inom jaktapportering. Jag vill ha en verklighetstrogen bild av hur hundens liv hos dig kommer att se ut.

Jag söker i första hand förare som avser att träna jaktapportering och gärna även använda hunden till praktisk jakt och/eller starta på jaktprov. Kort sagt vill jag att man delar hundens intresse för apportering och tar vara på de jaktliga egenskaperna som jag försöker förädla och föra vidare i rasen. Undantaget är erfarna hundförare som är väl insatta i hundträningspsykologi och kan erbjuda hunden ett aktivt liv med mycket träning och andra meningsfulla uppgifter i vardagen.

För mig är det viktigt att man som förare är engagerad, motiverad att träna sin hund oavsett målsättning och tycker att det är lika värdefullt som jag att bibehålla en kontinuerlig kontakt oss emellan.

Är du inte intresserad av jaktapportering så kommer en hund från Buckkeep inte att passa för dig. Jag har inget emot att sälja valp till en nybörjare, tvärt om, det är bara roligt att hjälpa nya förare in i den här härliga sporten. Så länge du har ambitionen och intresset att jobba med jaktapportering så räcker det gott för att hunden ska få sina naturliga behov tillfredställda. Jaktlabradoren är en aktiv och allsidig ras, utöver jaktapporteringen ser jag gärna att man vill träna och tävla i andra hundsportsgrenar.

Jag tillämpar inte ett kösystem utan handplockar de förare jag tror är bäst lämpade för den typen av hund jag föder upp. Det är ett enormt tryck på valpar sedan coronapandemin kom och jag försöker att beta av mailinkorgen så ofta jag kan, bli inte besviken om min respons dröjer, ring gärna i sånt fall!

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

alice@buckkeep.com
070 621 2002