ūüĆü Stj√§rnkullen 2020 ūüĆü

Klicka här för att läsa min utvärdering av stjärnkullen efter 1 år
Klicka på valparna för att komma till deras individuella sidor med mer info

Stjärnkullens bakgrund

Stjärnkullen föddes 2020-01-25 och valpningen fortlöpte snabbt och komplikationsfritt. Det blev 4 hanar (2 gula+2 svarta) och 4 tikar (3 gula+1 svart). Alla valpar utvecklades till härliga och sprudlande glada individer och har nu, 2020-03-21, flyttat till sina nya hem.

Kullens tema är stjärnor och valparna är förstås namngivna efter stjärnor på vårt himlavalv.

Läs gärna stjärnkullens valpdagbok!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fullsizerender-4.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 73279d99-bad1-44b0-b81c-7021b5a50e65.jpg

Pappa till valparna är Blackthorn Attack (SE24237/2017)

Efter: Caper Cailie’s Art
Undan: INT JCH Blackthorn Kallisto

Attack föddes 2016-04-14 i Ungern i en kull med totalt 10 st valpar.
HD A (index 105)
ED ua (index 106)
√Ėgonlyst ua (2018-11-27)
PRA- prcd, DNA-testad fri A 

Attack √§gs och f√∂rs av Jenny Hamring som tidigare f√∂tt upp egna jaktlabbar under prefixet Featherfinders. Jenny har ocks√• haft kursverksamhet samt √§r en erk√§nd jaktprovsdomare i retrieverv√§rlden. 

Attack har bla tagit 1a pris i nkl på b-prov och 1a pris i kvalificeringsklass på A-prov. Fler meriter finns på rasdata.

Jenny beskriver Attack som en mycket rar hund. Han har rej√§lt med tryck under tassarna, √§r v√§ldigt l√§ttstyrd p√• pipan och √§lskar att arbeta. Han har l√§tt f√∂r att slappna av i passivitet, √§r tyst och spontan p√• allt vilt han provat. Attack har aldrig varit sjuk och har genomg√•tt flera olika gentester utan anm√§rkning. 

Det jag s√•g n√§r jag bes√∂kte Jenny och Attack √§r precis det jag v√§rdes√§tter och s√∂ker hos en hane. Han har allt det jag √∂nskar, trygghet och stabilitet men ocks√• betydligt mer motor √§n Lyra vilket jag hoppas ska komplettera hennes lugn p√• ett balanserat s√§tt. Allt detta, utan slyngelfasoner och med en v√§nlig, gentlemannam√§ssig approach mot b√•de mig och Lyra, gav mig en √∂vertygande bra magk√§nsla.

Läs mer om valparnas mamma Lyra här!