Stjärnkullen 2020

Klicka här för att läsa min utvärdering av stjärnkullen efter 1 år
Klicka på valparna för att komma till deras individuella sidor med mer info

Stjärnkullens bakgrund

Stjärnkullen föddes 2020-01-25 och valpningen fortlöpte snabbt och komplikationsfritt. Det blev 4 hanar (2 gula+2 svarta) och 4 tikar (3 gula+1 svart). Alla valpar utvecklades till härliga och sprudlande glada individer och har nu, 2020-03-21, flyttat till sina nya hem.

Kullens tema är stjärnor och valparna är förstås namngivna efter stjärnor på vårt himlavalv.

Läs gärna stjärnkullens valpdagbok!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fullsizerender-4.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 73279d99-bad1-44b0-b81c-7021b5a50e65.jpg

Pappa till valparna är Blackthorn Attack (SE24237/2017)

Efter: Caper Cailie’s Art
Undan: INT JCH Blackthorn Kallisto

Attack föddes 2016-04-14 i Ungern i en kull med totalt 10 st valpar.
HD A (index 105)
ED ua (index 106)
Ögonlyst ua (2018-11-27)
PRA- prcd, DNA-testad fri A 

Attack ägs och förs av Jenny Hamring som tidigare fött upp egna jaktlabbar under prefixet Featherfinders. Jenny har också haft kursverksamhet samt är en erkänd jaktprovsdomare i retrievervärlden. 

Attack har bla tagit 1a pris i nkl på b-prov och 1a pris i kvalificeringsklass på A-prov. Fler meriter finns på rasdata.

Jenny beskriver Attack som en mycket rar hund. Han har rejält med tryck under tassarna, är väldigt lättstyrd på pipan och älskar att arbeta. Han har lätt för att slappna av i passivitet, är tyst och spontan på allt vilt han provat. Attack har aldrig varit sjuk och har genomgått flera olika gentester utan anmärkning. 

Det jag såg när jag besökte Jenny och Attack är precis det jag värdesätter och söker hos en hane. Han har allt det jag önskar, trygghet och stabilitet men också betydligt mer motor än Lyra vilket jag hoppas ska komplettera hennes lugn på ett balanserat sätt. Allt detta, utan slyngelfasoner och med en vänlig, gentlemannamässig approach mot både mig och Lyra, gav mig en övertygande bra magkänsla.

Läs mer om valparnas mamma Lyra här!