ūüĆü Stj√§rnkullen 2020 ūüĆü

Stjärnkullen föddes 2020-01-25 och valpningen fortlöpte snabbt och komplikationsfritt. Det blev 4 hanar (2 gula+2 svarta) och 4 tikar (3 gula+1 svart). Alla valpar utvecklades till härliga och sprudlande glada individer och har nu, 2020-03-21, flyttat till sina nya hem.

Kullens tema är stjärnor och valparna är förstås namngivna efter stjärnor på vårt himlavalv.

Läs gärna stjärnkullens valpdagbok!


Snart kan man klicka på valparna för att komma till deras egna sidor (under uppbyggnad)

Stjärnkullens bakgrund

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fullsizerender-4.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 73279d99-bad1-44b0-b81c-7021b5a50e65.jpg

Pappa till valparna är Blackthorn Attack (SE24237/2017)

Efter: Caper Cailie’s Art
Undan: INT JCH Blackthorn Kallisto

Attack föddes 2016-04-14 i Ungern i en kull med totalt 10 st valpar.
HD A (index 105)
ED ua (index 106)
√Ėgonlyst ua (2018-11-27)
PRA- prcd, DNA-testad fri A 

Attack √§gs och f√∂rs av Jenny Hamring som tidigare f√∂tt upp egna jaktlabbar under prefixet Featherfinders. Jenny har ocks√• haft kursverksamhet samt √§r en erk√§nd jaktprovsdomare i retrieverv√§rlden. 

Attack har bla tagit 1a pris i nkl på b-prov och 1a pris i kvalificeringsklass på A-prov. Fler meriter finns på rasdata.

Jenny beskriver Attack som en mycket rar hund. Han har rej√§lt med tryck under tassarna, √§r v√§ldigt l√§ttstyrd p√• pipan och √§lskar att arbeta. Han har l√§tt f√∂r att slappna av i passivitet, √§r tyst och spontan p√• allt vilt han provat. Attack har aldrig varit sjuk och har genomg√•tt flera olika gentester utan anm√§rkning. 

Det jag s√•g n√§r jag bes√∂kte Jenny och Attack √§r precis det jag v√§rdes√§tter och s√∂ker hos en hane. Han har allt det jag √∂nskar, trygghet och stabilitet men ocks√• betydligt mer motor √§n Lyra vilket jag hoppas ska komplettera hennes lugn p√• ett balanserat s√§tt. Allt detta, utan slyngelfasoner och med en v√§nlig, gentlemannam√§ssig approach mot b√•de mig och Lyra, gav mig en √∂vertygande bra magk√§nsla.

Läs mer om valparnas mamma Lyra här!