VALPAR

Ingen kull planerad för år 2022.


TILL DIG SOM ÄR INTRESSERAD AV EN VALP FRÅN BUCKKEEP

Till mina valpar söker jag i första hand förare som avser att träna jaktapportering och gärna även använda hunden till praktisk jakt och/eller starta på jaktprov. Kort sagt vill jag att man delar hundens intresse för apportering och tar vara på de jaktliga egenskaperna som jag försöker förädla och föra vidare i rasen. Undantaget är erfarna hundförare som är väl insatta i hundträningspsykologi och kan erbjuda hunden ett aktivt liv med mycket träning och andra meningsfulla uppgifter i vardagen.

Om du inte tillhör undantaget och inte är intresserad av jaktapportering så kommer en hund från Buckkeep inte att passa dig. Jag har inget emot att sälja valp till en nybörjare, tvärt om, det är bara roligt att hjälpa nya förare in i den här härliga sporten. Så länge du har ambitionen och intresset att jobba med jaktapportering så räcker det gott för att hunden ska få sina naturliga behov tillfredställda. Jaktlabradoren är en aktiv och allsidig ras, utöver jaktapporteringen ser jag gärna att man vill träna och tävla i andra hundsportsgrenar.

Mina förväntningar på dig som valpköpare

För mig är det viktigt att man som förare är engagerad och motiverad att träna sin hund regelbundet och strukturerat, oavsett målsättning. Jag förväntar mig att man går kurser med sin hund i förebyggande syfte och/eller då behov uppstår. Jag förväntar mig även att man HD- och ED-röntgar sin hund vid 1-1,5 års ålder. Sen hoppas jag förstås också att vi delar uppfattningen om hur värdefullt det är att bibehålla kontakt oss emellan under hela hundens liv.

Jag erbjuder mina valpköpare en personlig kontakt där jag mer än gärna bistår med hjälp och stöd både vad gäller träning, djursjukvård och annat relevant. Jag strävar efter en god gemenskap i kretsen av valpköpare inom kenneln och vill att man som valpköpare ska känna sig trygg att kunna fråga om allt.
Kennelträningar anordnas regelbundet så länge årstid och väder tillåter. Även större arrangemang, med tex inhyrd instruktör, ordnas om vi är flera som önskar detta. Jag är öppen för det mesta, vad som anordnas och hur ofta beror på vad som efterfrågas.

Givetvis uppmuntrar jag till att starta på jaktprov med sin hund men det är absolut inte något jag tar för givet eller kräver. Hundens meritlista är inte det viktigaste för mig som uppfödare. Det enda som spelar roll i slutändan är att hunden mår bra och får leva ett aktivt liv med meningsfulla arbetsuppgifter. Jag tror att oddsen för att man blir lycklig med sin hund ökar om man matchar rätt hund (och ras) med rätt förare. Av det enkla skälet säljer jag inte mina valpar som sällskapshundar.


Maila mig och berätta mer om dig själv, din vardag, dina ambitioner och dina erfarenheter inom hund och hundträning över lag, speciellt jaktapportering. Jag vill ha en verklighetstrogen bild av hur hundens liv hos dig kommer att se ut.

Jag tillämpar inte ett kösystem utan handplockar de förare jag tror är bäst lämpade för den typen av hund jag föder upp. Det är ett enormt tryck på valpar sedan coronapandemin kom och jag försöker att beta av mailinkorgen så ofta jag kan, bli inte besviken om min respons dröjer, ring gärna i sånt fall!


Varmt välkommen med din intresseanmälan!