Nu går vi in i 8e dräktighetsveckan 💖

Nu har fullföljt sin 7e dräktighetsvecka och på måndag går vi in i 8e dräktighetsveckan. Valparna beräknas komma om precis 14 dagar men kan precis som förra gången komma lite tidigare, kanske 11 dagar från nu om hon skulle följa samma mönster som förra dräktigheten.

Jag har haft en tuff tid med enormt mycket plugg de senaste veckorna, igår skrev jag läsårets allra sista tenta och det känns fantastiskt att nå den milstolpen och äntligen få ett välförtjänt sommarlov. Lyra har varit nöjd med att få ta det lugnt dessa tentapluggsveckor men Bonnie hade nog velat ha lite mer träning om hon själv fått välja. Jag har inte planerat in mer jobb än några få extrapass framöver och det känns jättebra att kunna fokusera helt på hundarna från nu.

Lyra mår bra men är enormt stor tycker jag. Sen 5-6e veckan har hon växt för varje dag som går känns det som. Jag jämförde med lite bilder från förra dräktigheten och hon är lika stor nu som hon var sista dagarna vid förra dräktigheten. Att tiken blir större vid andra dräktigheten har jag förstått är normalt men det gör mig ändå lite orolig för Lyras skull. Antingen är det en jättekull där inne eller så är det en vanlig kull och en slump att hon är så stor.

Lyras juver har växt till rejält sista dagarna och det märks att hon är besvärad av både magen och värmen nu. Om jag läser henne rätt så vill hon nog slippa längre promenader med mig och Bonnie så nu kommer jag nog börja lämna henne hemma och bara ta med henne när vi går kortare turer i markerna kring gården. Vi firade in sommarlovets första dag med att gå ner till vattnet och bada nu på eftermiddagen. Lyra njuter verkligen av svalkan, och längre än till vattnet vill hon nog inte gå nu så det är precis lagom för henne. Inomhus ligger hon helst utsträckt på sina kyldynor.

Vi har fått hem en superfin valplåda från Andhämtningens kennel som jag ska montera i helgen, ska bli jättespännande att se vad Lyra tycker om den. I botten tänkte jag ha en stor biabäddsmadrass utan kanter, förra gången fick hon lite liggsår på armbågarna så den här gången ska jag försöka ligga steget före och se till att bädda bättre för att avlasta hennes kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s